От различни сектори като крипто акциите до значими играчи като

...
 От различни сектори като крипто акциите до значими играчи като
Коментари Харесай

Как можеше да станете милионери през 2023 година

 

От разнообразни браншове като крипто акциите до значими играчи като " Великолепната седморка " и основателите на медикаменти за намаляване като Ozempic, по-широкият пазар означи обилни облаги през тази година.

Сред тях обаче се появиха няколко непредвидени спечелили, които могат да се похвалят със забележителна възвръщаемост през 2023 година

От възраждането на ценена от хилядолетия марка за търговия на дребно до сериозен детайл в отхвърли от изкопаеми горива – тези пет по-малко известни актива демонстрираха незабравим напредък, написа.

Solana (SOL)

Въпреки провокациите, с които се сблъскаха доста различни монети през 2022 година, в това число крипто зимата и срутва на FTX, Solana направи впечатляващо възобновяване през 2023 година, поскъпвайки с над 660% през тази година.

Към момента на писане на публикацията цената на монетата възлиза на $101. Забележително е, че задържаният крипто магнат Сам Банкман-Фрийд поддържа токена, като закупи Solana за едвам $0.20, употребявайки средства от Alameda, сестринската комерсиална компания на FTX.

Уран

Възраждането на нуклеарната енергетика на фона на световното оттегляне от изкопаемите горива докара до внезапен растеж на цените на урана през 2023 година През ноември цените надвишиха $80 за първи път от 15 години, което притегли хедж фондове да влагат в акции на добивни компании и уранови деривати.

От Bloomberg Intelligence означиха зашеметяващия 125% скок на цените на урана от края на 2020 година насам, съпроводен от двадесеткратен растеж на активите на урановите ETF в границите на същия интервал.

Какао

Неблагоприятните климатични условия, в това число проливните дъждове в Западна Африка и ветровете “харматан ” в Кот д’Ивоар, оказаха съществено влияние върху реколтата от какао.

Ще ядем много по-скъп шоколад

От Bloomberg оповестиха, че тези метеорологични условия са провокирали най-значителния скок на цените на какаото от 2008 година насам. Последните доклади сочат, че цените се движат на 45-годишен връх, като фючърсите се търгуват за над $4,000 за метричен звук, а най-активният контракт за какао доближи $3,588 на 18 декември.

Акции на Abercrombie & Fitch

Емблематичната фешън мощ на хилядолетието от 2000-те години се завръща по незабравим метод, привличайки позитивното внимание на вложителите. Със забележителния си растеж от 290% през тази година Abercrombie & Fitch отрази триумфа на огромни софтуерни колоси като Nvidia и Meta.

Компанията надмина прогнозите за приходите в последния си тримесечен доклад, като се похвали с продажби за $1.06 милиарда и увеличи прогнозите си за продажбите от 10% на 12%-14%. Забележително е, че чистите им продажби са се нараснали с 30% на годишна база през тримесечието, което се опълчва на прогнозите за трендовете в потребителските разноски. Марката изпреварва своите съперници в устрема си да получи по-голям дял от младежкия пазар.

Зехтин

Европа се сблъска със забележителен спад на реколтата от маслини заради тежка суша, което докара до забележителен дефицит на зехтин и следващ скок на цените. Международният съвет по маслиновите артикули заяви за съвсем 50% нарастване на цената на екстра върджин зехтина от миналата година, достигайки $0.23 за унция.

От Financial Times акцентират, че заради ескалиращите цени са се нараснали кражбите на маслини и зехтин, което даже е предиздвикало някои гръцки бизнесмени да продават продукта като първокласна стока в чужбина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР